Wat men zegt over SIJO

Ondanks de coronacrisis, bleef de school zich inzitten voor het welzijn van de leerlingen. De online-lessen zijn zeker niet te onderschatten, maar de leerkrachten maakten ze zo efficiënt mogelijk voor de leerlingen. De buitenschoolse activiteiten zijn normaal gezien enkele hoogtepunten van een schooljaar in SiJo. Jammer genoeg konden die dit jaar niet doorgaan door de coronamaatregelen, wat veel leerlingen heel jammer vonden. Zelfstandigheid is een must in deze school. Hierdoor worden we voorbereid op onze verdere studies.

Jana Storme, 5bWEWI8

Het Sint-Jozefslyceum is een kleine school en dat heeft zeker zijn voordelen. Iedereen kent iedereen, wat zorgt voor een familiair gevoel. Dit familiare gevoel wordt voldoende afgewisseld met boeiende lessen en (in normale omstandigheden) af en toe eens een toffe uitstap. De kennis die je op onze school opdoet zorgt ervoor dat de kans op slagen in het hoger onderwijs groter wordt.

Imke Louagie, 6aECWI6

" Iedereen kent iedereen, er is altijd wel iemand bij wie je terecht kan."

SIJO, een school die niet enkel kijkt naar wat je op het moment zelf nodig hebt, maar steeds al wat verder denkt. Je komt buiten met een ongelooflijke bagage waarmee je nog overal terecht kan. Het is een kleine, gezellige school waar je op je eigen tempo kan groeien als leerling en als mens. Iedereen kent elkaar, er is altijd wel iemand bij wie je terecht kan. Als je SIJO buiten stapt, krijg je een mooi rugzakje mee met altijd inzetbare basiskennis, warme herinneringen.

Lisa Vanden Abeele, oud leerling

Sint-Jozef, de school die ons 5 jaar geleden uitzwaaide. En wij? Wij zwaaiden terug. We wuifden de school vaarwel waar we koning werden in integralen, zuurtegraden en Français. Om vervolgens de gesteenten te bestuderen, over de grens in Calais. We wuifden de school vaarwel die ons liet proeven van overwinning, vriendschap en geluk. Waar we leerden werken én presteerden – onder lichte, stimulerende druk. Een school die ons liet stralen, op het podium iets verderop. Een school die ons liet streven, naar niets minder dan de top. Axelle Cools, oud-leerling

Axelle Cools, oud-leerling

"We wuifden de school vaarwel die ons liet proeven van overwinning, vriendschap en geluk."

Na vier jaar les te volgen in SIJO denk ik dat ik meer dan voorbereid ben op mijn latere studies. De school moedigt zelfstandig worden en groeien aan, zonder je in de steek te laten. Ik kon steeds vertrouwen op de hulp van leerkrachten en het ondersteunend personeel. De school organiseert ook vaak interessante en unieke gelegenheden, wat ook leuk meegenomen is. Tot slot is het ook veel gemakkelijker om hechte banden te creëren met medeleerlingen omdat het een kleine school is.

Tristan Wauthier, oud leerling

SIJO, een plek waar ik niet alleen klaargestoomd werd op een hogere studie, maar ook een plek die mij gevormd heeft tot wie ik nu ben. Een leerschool, letterlijk en figuurlijk, waar we niet alleen van leraren iets hebben bijgeleerd, maar ook van elkaar. Ik heb mooie herinneringen aan SIJO. De leraren inspireerden me om dezelfde weg op te gaan en een bachelor secundair onderwijs te behalen. Ik mocht er zelfs stage lopen. Het voelde zeker niet vreemd om als “volwassen” student de lerarenkamer binnen te stappen. Eerder vertrouwd. Ik werd onthaald met open armen en een glimlach. Ik zal me altijd veilig en dankbaar voelen in de gangen van SIJO. En de mooie en leerrijke momenten, die zal ik voor altijd koesteren!

Robin Van Parys, oud leerling

"Je zal in je verdere studies een voorsprong hebben en dat is zeker een pluspunt."

Ben je op zoek naar een school in een aangename omgeving, met gemotiveerde leerkrachten, die het maximum uit de jongeren halen, dan ben aan het juiste adres! Wil je geen onpersoonlijke, grote school dan is Sint-Jozef ook wat je zoekt. Iedereen kent elkaar en de meeste leerlingen komen van Sibe en wonen in of rond Knokke-Heist, dus dat is altijd leuk meegenomen. De communicatie op school verloopt ook heel vlot met de leerkrachten en directeur. Is er een probleem, dan wordt het direct aangepakt. Als ouder kun je altijd de leerkrachten bereiken en ze maken voor de leerlingen en ouders steeds tijd vrij. Het enigste wat er gevraagd wordt, is dat de leerlingen zich inzetten en gemotiveerd naar school komen. Voor Sijo is het belangrijk dat de leerlingen de basis krijgen in de tweede en derde graad, om nadien hun verdere studierichting te kiezen. Er worden extra lessen gegeven indien er iets niet duidelijk is door de leerkrachten en ook de avondstudie is een meerwaarde. Voor de ouders zijn er infomomenten met interessante onderwerpen ( internet beveiligen, wat na het middelbaar, welke studiekeuze,...). Wat mij altijd opviel op het oudercontact was dat het niet altijd alleen over de cijfers ging maar ook over de leerlingen zelf, hoe ze waren in klas en met hun vrienden. De leerlingen zijn niet zomaar een nummer. De laatste jaren staat de school ook open voor vernieuwing en meer inmenging van de leerlingen zelf. Mijn beide meisjes hebben een goede basis gekregen in Sint-Jozef, en hebben daar ook nadien met hun latere studiekeuze voordeel uit gehaald! Ze waren gewoon om te werken voor hun cijfers en hebben ook discipline geleerd door dagelijks met hun studies bezig te zijn. Er wordt gezegd dat Sijo een strenge school is, en dat klopt maar als je met de juiste ingesteldheid eraan begint, dan zal je later in je verdere studies reeds een voorsprong hebben en dat is zeker een pluspunt.

Isabelle Van Hoorelbeke, mama van Femke en Maaike Van Landschoot.

Sijo is een ‘kleinschalige’ school. Ik vond dat een troef. Iedereen kent iedereen. Je bent geen nummer, maar zowel leerkrachten als leerlingen noemen je bij naam en kennen je heel persoonlijk. Vond het altijd heel fijn om ten eerste iedereen te kennen waarmee ik in het jaar zat, daarnaast hadden we ook goed contact met de leerlingen uit andere jaren. Verder heeft Sijo een sterke basis gelegd voor het verdere leven. Niet alleen voor de hogere studies, maar ook voor het beroepsleven erna. Het was vaak zwoegen en zweten, want het niveau ligt er best hoog, maar daar ben ik nu heel erg dankbaar voor. Op Sijo word je niet enkel op intellectueel vlak sterk gevormd, maar je krijgt er ook heel wat normen en waarden mee. Ja, het was er soms streng, maar als je ziet waar we nu allemaal staan in het leven, dan kunnen we enkel maar blij zijn dat het er soms streng aan toe ging. Het zorgde ook voor een sterke band tussen ons als leerlingen onderling. Denk dat ik kan stellen dat we een band opgebouwd hebben voor het leven. Die band tussen ons als leerlingen maakte het voor jullie als leerkrachten niet altijd makkelijk. Toch denk ik dat jullie geslaagd zijn in jullie missie, waarvoor dank. Verder denk ik terug aan de leuke uitstappen, schoolfuiven, 100 dagen en de schoolshow. Ik zou SIJO zeker aanbevelen indien je een opleiding op niveau wenst te krijgen die je helemaal klaarstoomt voor het verdere leven. Bedank zeker nog eens alle leerkrachten van mij!

Axelle Janssens, oud-leerling

"De communicatie op school verloopt ook heel vlot met de leerkrachten en de directeur."