Sint-Jozefslyceum uitgeroepen tot Olympiadeschool

Samen met nog 13 andere secundaire scholen in Vlaanderen werd het Sint-Jozefslyceum uit Knokke-Heist zopas uitgeroepen tot ‘olympiadeschool’ voor de periode 2014-2016.

Deze titel wordt toegekend aan scholen die voldoen aan drie vereisten.

• De eerste is dat de school gedurende drie opeenvolgende jaren moet deelnemen aan de vier olympiades natuurwetenschappen (biologie-, chemie-, fysica- en juniorolympiade).
  • De tweede voorwaarde is dat die school gedurende deze periode elk jaar minstens één leerling in de tweede ronde moet hebben van één van de vier vermelde olympiades natuurwetenschappen.
  • Tot slot moet de school gedurende minstens één jaar minimaal één leerling hebben die zich plaatste voor een finale biologie, chemie of fysica.

Aangezien het Sint-Jozefslyceum aan al deze criteria voldeed, mag zij twee schooljaren lang de titel van ‘Olympiadeschool Natuurwetenschappen’ dragen.

Op de foto: enthousiaste wetenschappers die dit jaar deelnamen aan de diverse olympiades voor natuurwetenschappen met hun leerkrachten en directeur Jan De Groote.

Sint-Jozef-Olympiadeschool-small