Sint-Jozefslyceum laureaat Vergiliuswedstrijd

Ook dit jaar namen de leerlingen van de vijfde Latijnse van het Sint-Jozefslyceum deel aan de klassikale Vergiliuswedstrijd. Je krijgt dan als klas de opdracht om een fragment uit de Aeneis, het vermaarde epos van de Latijnse dichter Vergilius, zo mooi en nauwkeurig mogelijk te vertalen.

De Aeneis vertelt het verhaal van de tocht van de Trojaan Aeneas – na de verwoesting van Troje door de Grieken – naar de plaats waar veel later het nieuwe Troje – Rome – zal gesticht worden.

De definitieve vertaling door de leerlingen was het werk van wikken en wegen, van overtuigen en motiveren, van kiezen en schuiven tot een ultieme poëtisch verfijnde tekst gedistilleerd werd. Eind maart kwam dan de beloning: “We zijn dan ook verheugd u te mogen meedelen dat uw klasgroep laureaat is van de Vergiliuswedstrijd 2013-3014”, zo schreef de jury.
En nu wachten op de proclamatie van woensdag 21 mei aan de KULeuven!

Op de foto :
De leerlingen van de vijfde Latijnse samen met een fiere leerkracht Bart Vanaudenaerde en directeur Jan De Groote

St-Jozef-laureaat-Virgilius