1993 | De Valentijnshappening

Ondertussen was ik op vraag van Maxim Willems en Karel Segers begonnen met Appassionata – waarin ook weer leerlingen van de school schitterden – en wou ik nog wel voor een keer (de laatste keer?) het schooltoneel regisseren. Het werd een bonte avond met een aantal sketches die de leerlingen zelf ineen hadden gestoken, met veel muziek en poëzie, met het regiedebuut van Yves, met Paul de godsdienstleraar die Brusselmans prachtig parodieerde. Yves en ik speelden zelf twee verliefde boerenvrijgezellen. De start van het stuk was nogal chaotisch: Chris Haveneers zou het podium stofzuigen en als hij daarmee ophield kon het stuk beginnen. Maar Chris liep wat te ver, zodat hij ongewild de stekker uit het stopcontact trok. John stond nog aan de ingang te praten, in de regiekamer was er een leerling die dacht dat het stuk moest beginnen en die er dus – tot algemene verbijstering – maar meteen licht en muziek tegenaan gooide … Vanaf nu zou Yves het roer helemaal overnemen.